• mrt2015

  Informatie en dialoogbijeenkomst over de veranderende zorg

  De zorg verandert. En dat roept vragen op. Want hoe moet dat straks? Krijg ik nog de zorg of ondersteuning die ik nodig heb? Wat moet ik zelf doen? En wat kan ik verwachten van mijn partner, kinderen, andere familie, vrienden of buren? Mantelzorgers en Zeist Zorgt. Hoe kan ik het gesprek met Zeist Zorgt of de gemeente Zeist voor hulp of ondersteuning goed voorbereiden?

  Programma
  Op 19 maart organiseert Stichting Zeist Zorgt, Wonen en Welzijn in samenwerking met Zorg Verandert en de Gemeente Zeist een informatie en dialoogbijeenkomst over de veranderende zorg.

  In het eerste deel van de bijeenkomst wordt u geïnformeerd over de veranderingen in de WMO, met name wat betreft het zelfstandig wonen en het PGB. Deze presentatie wordt verzorgt door de Gemeente Zeist.

  In het tweede deel van de bijeenkomst gaat u in groepen van maximaal 10 personen met elkaar in gesprek over de veranderingen en mogelijke oplossingen in het regelen van zorg en ondersteuning. Onder begeleiding van een gesprekbegeleider van Zorg Verandert, geeft u zelf én met elkaar, invulling aan deze bijeenkomst. Er is voldoende ruimte om met en van elkaar te leren, elkaar te inspireren en gezamenlijk naar oplossingen te zoeken.

  14:00 Welkom en inleiding door Zeist Zorgt | Gerda Kemp
  14:15 Informatie over Zorg Verandert | Joke Zephat
  14:30 Uitleg WMO Gemeente Zeist | Judith van Leeuwen
  15.00 Vragenkwartier | begeleid door Joke Zephat
  15:15 Pauze
  15:30 Dialoogtafels
  16:45 Plenaire terugkoppeling
  17:00 Einde

  Meldpunt
  De knelpunten die u voelt en die tijdens de bijeenkomst aan de orde zijn gekomen, zullen wij verwerken in het zogenaamde meldpunt van Zorg Verandert. En om deze knelpunten kenbaar te maken zullen wij deze anoniem delen met patiënten- en cliëntenorganisaties en het ministerie van VWS.

  Wanneer en waar?Wij nodigen u van harte uit voor deze bijeenkomst. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 19 maart van 14:00 uur tot + 17:00 uur bij Stichting Zeist Zorgt, Wonen & Welzijn in Villa Mooi Zeist aan de Utrechtseweg 9, 3704 HA Zeist. Koffie en thee voor eigen rekening.

  Aanmelden U kunt zich aanmelden uiterlijk dinsdag 17 maart bij Gerda Kemp, Stichting Zeist Zorgt, Wonen & Welzijn. Dit kan telefonisch of per mail: info@zeistzorgt.nl | 030 – 2083002

 • feb2015

  Secretariaat Stichting Samenwerkende Bonden van Ouderen Zeist

  P E R S B E R I C H T 

  SBO info- en ontmoetingspunt in Zeist-Centrum

  Tijdens de opening van het SBO info- en ontmoetingspunt in Zeist Centrum achter de bibliotheek op zaterdag 28 februari zullen Gerda Kemp en Ellen Bosboom van Stichting Zeist Zorgt aanwezig zijn.

  Stichting Zeist Zorgt is een organisatie dat zich richt op zelfstandig wonende senioren in de Gemeente Zeist. Zij ondersteunen senioren om zo lang mogelijk prettig en zelfstandig te kunnen leven en wonen. Zij geven o.a. advies over levensloopgeschikt wonen. De diensten bestaan uit  Senioren Makelaardij & huisvesting op maat, Ondersteuningsdiensten, Verhuisdiensten, Thuiszorg en Socialezorg.

  Zeist Zorgt biedt precies die professionele hulp en zorg die men nodig heeft, permanent of incidenteel. Service en kwaliteit staat bij Zeist Zorgt hoog in het vaandel. Ook is Zeist Zorgt sociaal betrokken bij de Senioren van Zeist door het organiseren van diverse activiteiten.

  Wilt u hierover informatie?  Dan bent u van harte welkom op zaterdag 28 februari tussen 11.00 – 13.00 uur in het SBO info- en ontmoetingspunt, het Gilde, dat geopend is tot 15.00 uur.

   

 • jan2015

  Makelaardij Zeist Zorgt

  6 januari 2015

  Makelaardij Zeist Zorgt is een NVM Makelaars kantoor.

  In de gemeente Zeist en omgeving is Makelaardij Zeist Zorgt als enige gecertificeerd en erkend SeniorKeurMakelaar / Adviseur. De makelaardij en huisvesting op maat is ook een dienstverlening binnen Stichting Zeist Zorgt.

  We bieden u via Makelaardij Zeist Zorgt, wonen & welzijn:

  -alle NVM makelaarsdiensten bij verkoop, aankoop, verhuur, huur, taxatie

  -advisering voor levensloopbestendig wonen door uw persoonlijke SeniorKeurAdviseur

  -advies langer wonen in eigen huis door uw HOM adviseur

  -het regelen van alle denkbare aanpassingen in uw woning

  -ondersteuning en begeleiding naar uw nieuwe woonomgeving

  -woonadvies Senioren Projectontwikkeling

  Wilt u uw huis verkopen of advies? neem dan vrijblijvend contact met ons op: 030 – 2083002 | www.zeistzorgt.nl

 • dec2014

  Stichting Zeist Zorgt, wonen & welzijn, ondersteunt ouderen die vanuit de overheid langer zelfstandig moeten blijven wonen in eigen huis. Zeist Zorgt richt zich op 5 pijlers: ondersteuningsdiensten, makelaardij & huisvesting op maat, thuiszorg, verhuisdiensten en sociale zorg.

  De ondersteuningsdiensten, die Zeist Zorgt levert, zijn betaalbaar en toegankelijk voor iedereen. Ze biedt een breed pakket aan diensten, zoals hulp bij boodschappen doen, breng- en haalservice, huishoudelijke hulp, klussen groot en klein, woningonderhoud, tuinman, computerhulp, administratieve hulp, maaltijdenservice, hulpmiddelen, kapper aan huis of iemand die de cliënt gezelschap houdt. Senioren kunnen eenmalig, kortstondig of langdurig gebruik maken van de diensten.

  De makelaardijmodule biedt levensloopbestendig woonadvies en huisvesting op maat. Daarbij maakt ze bestaande woningen van senioren levensloop geschikt of gaan op zoek naar een nieuwe woning. Makelaardij Zeist Zorgt verzorgt alle NVM makelaarsdiensten, zoals de aankoop van de nieuwe woning, de verkoop van de oude woning, een verbouwing en daarnaast is Zeist Zorgt als enige in de omgeving gecertificeerd SeniorKeurMakelaar.

  De zorgdiensten biedt de stichting vanuit kleine teams, zodat cliënten dezelfde vertrouwde gezichten zien. Cliënten ontvangen passende thuiszorg op maat 24/7. De thuiszorg kan geleverd worden vanuit het persoonsgebonden budget, of kan privé ingekocht worden. De zorgmodule van Stichting Zeist Zorgt is gecertificeerd in de Gemeente Zeist en zij adviseren bij al uw zorgvragen.

  Zeist Zorgt, verzorgt de perfecte verhuizing met aandacht voor uw persoonlijke omstandigheden en wensen. Bij de verhuisdiensten biedt Zeist Zorgt 3 pakketten, de basisverhuizing. De extraverhuizing o.a. het sorteren en het inpakken en uitpakken van al uw spullen. Via het meest uitvoerige verhuispakket, de complete verhuizing, verzorgen zij zelfs ook de volledige inrichting van de nieuwe woning.

  Op de verhuisdag zelf heeft u een heerlijk ontspannen dag uit in gezelschap van een van de begeleiders.

  Daarnaast richt de stichting zich op sociale betrokkenheid en organiseren ze leuke bijeenkomsten voor ouderen. Stichting Zeist Zorgt, ontzorgt u bij wonen en welzijn!

  Voor meer informatie en aanmelden kunt u bellen met 030 – 2083002 of kijkt u op onze website www.zeistzorgt.nl mailen kunt u naar: info@zeistzorgt.nl

 • nov2014

  Vier Zeister ondernemers hebben de handen ineen geslagen om alle woon-, zorg- en welzijnsdiensten vanuit één loket te bieden: Stichting Zeist Zorgt, wonen & welzijn. Het is een uniek totaalconcept in Nederland.

  Vanuit de Stichting Zeist Zorgt bundelen de Zeistenaren hun jarenlange ervaring in de seniorenmakelaardij, seniorenverhuisdiensten, ondersteuningsdiensten én thuiszorg. ,,Wij ontzorgen senioren op het gebied van wonen en welzijn. Wij organiseren alles in en om het huis,” zegt Gerda Kemp, die al jaren actief is als erkend seniorkeuradviseur/-makelaar. ,,Senioren moeten van de overheid langer blijven wonen in hun eigen huis. Onze makelaardijmodule voorziet onder meer in levensloopbestendig advies: Wij nemen senioren bij de hand om te kijken hoe hun woning levensloopbestendig gemaakt kan worden. Als hun woning daarvoor niet geschikt is, dan zoeken we naar een woning die dat wél is.”

  Gerrit-Jan van Ee, al 25 jaar makelaar in Zeist en daarmee ook ervaring en kunde binnen de makelaardij module brengt, vervolgt: ,,Wij doen de aankoop van de nieuwe woning, een eventuele verbouwing, de verkoop van de oude woning en alle overige makelaarsdiensten. Persoonlijk contact is daarbij heel belangrijk.”

  Stichting Zeist Zorgt richt zich op de vijf pijlers: makelaardij, thuiszorg, socialezorg, ondersteuningsdiensten en verhuisdiensten. Voor de verhuisdiensten, heeft de stichting de jarenlange ervaring van Martijn Kamerling als zelfstandig zorgverlener en senioren verhuizer in huis. ,,Wij helpen senioren met verhuizen, waarbij we middels het meest uitvoerige verhuispakket zelfs de volledige inrichting van de nieuwe woning bieden. Ook nemen wij de cliënt op de verhuisdag een dagje mee uit ter ontspanning.”

  Henriette Morselt biedt de zorgdiensten. Zij heeft een gecertificeerd thuiszorgbureau, van waaruit ze met kleine teams zorg biedt. Stichting Zeist Zorgt behoudt die kleinschaligheid. ,,Een persoonlijke band opbouwen met cliënten is een absolute voorwaarde voor goede zorg. Daarom werken wij met kleine teams. Het is belangrijk dat mensen dezelfde gezichten zien. De zorg kan geleverd worden vanuit het persoonsgebonden budget, of kan privé ingekocht worden. Wij zijn erkend door de Gemeente Zeist.”

  Ook levert de stichting ondersteuningsdiensten. Kemp: ,,Vanaf 1 januari verandert er heel veel vanuit de overheid. Mensen moeten zelf zorg en ondersteuning gaan regelen en betalen. De diensten en zorg die wij leveren zijn aanvullend, betaalbaar en toegankelijk voor iedereen. Wij regelen begeleiders en hulpverleners die bijvoorbeeld samen met of voor de cliënt boodschappen doen. Wij kunnen iemand naar het ziekenhuis brengen, of regelen een huishoudelijke hulp, klusjesman, tuinman, computerhulp, administratieve hulp of kapper aan huis. Dat kan eenmalig of langdurig. Ook hebben wij mensen die de cliënt gezelschap kunnen houden. Wij bemiddelen daarin en zorgen daarbij dat er een klik is tussen de hulpverlener en de cliënt.

  Daarnaast richt de stichting zich op sociale betrokkenheid,,Zeistenaren voor Zeistenaren,, en organiseren ze leuke bijeenkomsten voor eenzame ouderen.

© 2019 Zeistzorgt.nl. Powered by Set & Print